Η χρήση  και η συντήρηση  του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αρκετά απλή.Οι πιο τακτικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι η ανανέωση των υγρών αναπλήρωσής, η αλλαγή των φίλτρων και η φόρτιση της μπαταρίας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

Φίλτρα

Καλό θα είναι να αλλάζετε φίλτρα (πιπάκια ή cartridges) κάθε δέκα γεμίσματα αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να συμβούν  διαρροές εξαιτίας της κακής χρήσης του τσιγάρου.

Υγρά αναπλήρωσης

Τα υγρά αναπλήρωσης στα φίλτρα θα πρέπει να είναι περίπου στο 20% πριν από κάθε ανανέωση.

Ατμοποιητής

Θα πρέπει να βγάζετε τον ατμοποιήτη από την μπαταρία και να τον καθαρίζετε και στις δυο πλευρές,  πριν από κάθε γέμισμα. Καθαρίστε με μια μπατονέτα ή με χαρτί το  στόμιο του φυσιγγίου ώστε να απορροφηθούν οι διαροές από τα υγρά αναπλήρωσης. Επίσης, καλό θα είναι να καθαρίζετε το  στόμιο  του φίλτρου, ώστε  να απομακρύνονται τα σταγονίδια που παραμείνουν. Για να διατηρήσετε τον  ατμοποιητή σας  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να περιμένετε πέντε λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε, μετά από  γέμισμα και τοποθέτηση του φίλτρου, αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να καεί γιατί δεν θα έχει προλάβει να φτάσει το υγρό αναπλήρωσης. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ατμοποιητής, εφόσον χρησιμοποιείται σωστά, θα πρέπει να αλλάζει κάθε δίμηνο.

Μπαταρία

Η μπαταρία στην  πρώτη φόρτιση θα  πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη για τουλάχιστον 6 ώρες ανεξαρτήτως αν η ένδειξη του φορτιστή είναι πράσινη ή όχι. Στις επόμενες φορές  όταν η ένδειξη του φορτιστή γίνει πράσινη, σημαίνει ότι μπορείτε να αποσυνδέσετε την μπαταρία. Η πρώτη φόρτιση πρέπει να γίνει απαραιτήτως με παροχή ρεύματος 220 V ενώ οι επόμενες μπορούν να γίνονται είτε από το PC σας ή ακόμη και το αυτοκίνητο σας. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει υπολογιστεί για 350 φορτίσματα. Μετά απαιτείται αντικατάσταση.
Καλό θα είναι να  φορτίζετε την μπαταρία σας μόνο όταν αυτή έχει αδειάσει τελείως και να περιμένετε την ολοκλήρωση της φόρτισης που προτείνει ο κατασκευαστής πριν την θέσετε σε λειτουργία ξανά.

Comments are closed.

Post Navigation