Η χρήση  και η συντήρηση  του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αρκετά απλή.Οι πιο τακτικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι η ανανέωση των υγρών αναπλήρωσής, η αλλαγή των φίλτρων και η φόρτιση της μπαταρίας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

Φίλτρα

Καλό θα είναι να αλλάζετε φίλτρα (πιπάκια ή cartridges) κάθε δέκα γεμίσματα αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να συμβούν  διαρροές εξαιτίας της κακής χρήσης του τσιγάρου.

Υγρά αναπλήρωσης

Τα υγρά αναπλήρωσης στα φίλτρα θα πρέπει να είναι περίπου στο 20% πριν από κάθε ανανέωση.

Ατμοποιητής

Θα πρέπει να βγάζετε τον ατμοποιήτη από την μπαταρία και να τον καθαρίζετε και στις δυο πλευρές,  πριν από κάθε γέμισμα. Καθαρίστε με μια μπατονέτα ή με χαρτί το  στόμιο του φυσιγγίου ώστε να απορροφηθούν οι διαροές από τα υγρά αναπλήρωσης. Επίσης, καλό θα είναι να καθαρίζετε το  στόμιο  του φίλτρου, ώστε  να απομακρύνονται τα σταγονίδια που παραμείνουν. Για να διατηρήσετε τον  ατμοποιητή σας  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να περιμένετε πέντε λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε, μετά από  γέμισμα και τοποθέτηση του φίλτρου, αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να καεί γιατί δεν θα έχει προλάβει να φτάσει το υγρό αναπλήρωσης. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ατμοποιητής, εφόσον χρησιμοποιείται σωστά, θα πρέπει να αλλάζει κάθε δίμηνο.

Μπαταρία

Η μπαταρία στην  πρώτη φόρτιση θα  πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη για τουλάχιστον 6 ώρες ανεξαρτήτως αν η ένδειξη του φορτιστή είναι πράσινη ή όχι. Στις επόμενες φορές  όταν η ένδειξη του φορτιστή γίνει πράσινη, σημαίνει ότι μπορείτε να αποσυνδέσετε την μπαταρία. Η πρώτη φόρτιση πρέπει να γίνει απαραιτήτως με παροχή ρεύματος 220 V ενώ οι επόμενες μπορούν να γίνονται είτε από το PC σας ή ακόμη και το αυτοκίνητο σας. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει υπολογιστεί για 350 φορτίσματα. Μετά απαιτείται αντικατάσταση.
Καλό θα είναι να  φορτίζετε την μπαταρία σας μόνο όταν αυτή έχει αδειάσει τελείως και να περιμένετε την ολοκλήρωση της φόρτισης που προτείνει ο κατασκευαστής πριν την θέσετε σε λειτουργία ξανά.

Επιστήμονες  από το τοξικολογικό εργαστήριο Abich στην Ιταλία επιβεβαιώνουν πως τo ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουν ελάχιστη τοξικότητα σε σύγκριση με τον καπνό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Inhalation Toxicology».

Η τοξικολογική μελέτη, Clearstream-LIFE, σύγκρινε τις τοξικές επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των συμβατικών τσιγάρων σε καλλιέργειες κυττάρων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι ακόμη κι αν η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου απελευθερώνει κάποιες επισφαλείς ουσίες, η ποσότητα αυτών των ουσιών είναι ελάχιστη και δεν επιτρέπει να προκληθούν βλαβερές επιπτώσεις στα κύτταρα.

“Τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά αν λάβουμε υπόψιν ότι συγκρίναμε ένα συμβατικό τσιγάρο με ποσότητα ηλεκτρονικού τσιγάρου που αντιστοιχεί σε 3 συμβατικά τσιγάρα”, δήλωσε ο Δρ Φαρσαλινός επικεφαλής της έρευνας και συνεργάτης-ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, είναι εκθετική. Όλο και  μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών στρέφεται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα σαν εναλλακτική συνήθεια,  προκαλώντας την ανησυχία των αρχών δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον  Δρ Φαρσαλινό, την πραγματική εικόνα των επιπτώσεων, θα είμαστε σε θέση να την γνωρίζουμε μετά από 10-15 χρόνια.  Παρόλα αυτά, τα διαθέσιμα μέχρι σήμερα στοιχεία, δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σημαντικά λιγότερο επιζήμια από τα συμβατικά τσιγάρα.  Άλλωστε το ηλεκτρονικό τσιγάρο  είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος των χρόνιων καπνιστών που δεν επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα άλλα ψάχνουν τρόπο να μείωσουν τις βλαβερές επιπτώσεις του.

Ο Δρ Φαρσαλινός επισημαίνει: «Λαμβάνοντας υπόψιν τις καταστροφικές επιπτώσεις του καπνίσματος, έχουμε επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι η μετάβαση από τον καπνό στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία των καπνιστών που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα με τις εγκεκριμένες μεθόδους που διαθέτουμε σήμερα. Οι αρχές δημόσιας υγείας θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους βασιζόμενες σε επιστημονικά δεδομένα.»

Με το καλημέρα του, ο νέος χρόνος επιφύλασσε έντονες αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά, που επιρεάζουν άμεσα χιλιάδες οδηγούς.  Σε γενικές γραμμές, το σύστημα της ασφάλισης αυτοκινήτου αυστηροποιείται, και η ασφάλεια αυτοκινήτου πλέον είναι απολύτως απαραίτητη, χωρίς να δίνονται στους παραβάτες ιδιαίτερα περιθώρια για να πράξουν το αντίθετο.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έγινε άμεσα αντιληπτή από τους οδηγούς ήδη από τις αρχές του Ιανουαρίου,  αφορά το νέο καθεστώ ς για την άρση της ακινησίας των ΙΧ. Από τον Γενάρη που μας πέρασε λοιπόν, κανένας οδηγός δεν μπορεί να πάρει πίσω τις πινακίδες του από την εφορία, αν το αυτοκίνητό του δεν διαθέτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.  Η ίδια οδηγία εφαρμόζεται ακόμα και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θέλει απλά να μεταβιβάσει ένα αυτοκίνητο σε καινούριο ιδιοκτήτη. Το χάος των πρώτων ημερών εφαρμογής του νέου μέτρου έχει πλέον διαδεχθεί  η συμμόρφωση των οδηγών με τον νόμο.

Η επόμενη αλλαγή αφορά την αυστηροποίηση του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Αν και εδώ και χρόνια η ασφάλεια αυτοκινήτου θεωρείται υποχρεωτική, o νόμος που που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 προέβλεπε ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και αποστολή των προστίμων στους παραβάτες μέσω ΔΟΥ. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η διασταύρωση των στοιχείων έχει ολοκληρωθεί  και τα πρόστιμα ήδη βρίσκονται καθοδόν προς τα σπίτια των ανασφάλιστων, όντας μάλιστα ιδιαίτερα αλμυρά, αφού κυμαίνονται από 500 εως και 1000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Τέλος, το τοπίο έχει αλλάξει και στον τρόπο είσπραξης των ασφαλίστρων. Ενώ μέχρι στιγμής, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανανέωναν τα συμβόλαιο αυτόματα, δίνοντας μάλιστα και στους ασφαλισμένους μια «περίοδο χάρητος», η νέα οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος ορίζει ότι για να θεωρείται κάποιος ασφαλισμένος, θα πρέπει να έχει καταβάλει πρώτα το σύνολο των ασφαλίστρων που ορίζει το συμβόλαιο του. Αυτό για τους οδηγούς σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει από δω και στο εξής να εξοφλούν προκαταβολικά τα συμβόλαιά τους, προκειμένου να έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου σε ισχύ.

Με τα νέα δεδομένα, και την οικονομική κρίση να αποδεκατίζει τα πορτοφόλια μας σε καθημερινή βάση, η καλύτερη λύση για μας και το αυτοκίνητό μας είναι να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο, όπου οι επιλογές είναι ευτυχώς πολλές, φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και χαμηλά ασφάλιστρα.

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες που δραστηριοπουνται στον χώρο του αδυνατίσματος και της ομορφιάς έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την αγορά με χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα που υπόσχονται γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και τα διάφορα σκευάσματα και συμπληρώματα με βάση το green coffee bean extract, δηλαδή εκχύλισμα πράσινου καφέ. Όμως, σε αντίθεση με τα περισσότερα συμπληρώματα αδυνατίσματος, τα συμπληρώματα green coffee έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή μιας και είναι από τα λίγα προϊόντα του είδους που τα προτείνουν διατροφολόγοι, ιατροί και ειδικοί στο αδυνάτισμα.

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο μιας και πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το green coffee  μπορεί πράγματι να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, χωρίς να έχει παρενέργειες ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση.

Γιατί green coffee; Τι διαφορά έχει από τον κανονικό καφέ;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο πράσινος καφές προέρχεται από τον ίδιο φυτό που προέρχεται και ο μαύρος καφές που σχεδόν όλοι πίνουμε. Οι πράσινοι κόκκοι είναι ουσιαστικά ωμοί κόκκοι καφέ που δεν έχουν υποστεί την διαδικασία του καβουρδισμού. Ο καβουρδισμός είναι αυτός που χαρίζει την γεύση και το άρωμα που ξέρουμε από τον μαύρο καφέ.

Στην ωμή μορφή του, ο καφές είναι πλούσιος σε διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως καταστρέφονται από την διαδικασία του καβουρδισμού. Ένα από αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι και το χλωρογενικό οξύ. Μετά τον καβουρδισμό, οι κόκκοι καφέ χάνουν περίπου το 80-90% της περιεκτικότητας τους σε χλωρογενικό οξύ.

Πολυάριθμες μελέτες από το 2008 και μετά έχουν δείξει πως το χλωρογενικό οξύ που υπάρχει στο green coffee έχει αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Πρέπει δηλαδή να πίνω καφέ από πράσινους κόκκους καφέ?

Όχι απαραίτητα. Ναι, μπορείς να χάσεις κιλά πίνοντας green coffee. Δυστυχώς όμως, ο καφές από τους πράσινους κόκκους έχει εξαιρετικά πικρή γεύση. Για αυτό οι προμηθευτές είναι και ελάχιστοι, μιας και η κατανάλωση του -σε παγκόσμιο επίπεδο- είναι εξαιρετικά μικρή.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις ένα συμπλήρωμα πράσινου καφέ (όπως αυτό) και να έχεις τα ίδια οφέλη.

Ποια είναι η αναμενόμενη απώλεια βάρους από τα σκευάσματα green coffee;

Σύμφωνα με τις έρευνες, η καθημερινή λήψη 1600 mg εκχυλίσματος πράσινου καφέ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους 2-4 κιλών το μήνα. Αυτή είναι η μέση απώλεια βάρους, όταν ο χρήστης δεν κάνει δίαιτα ή άσκηση. Προφανώς μπορείς να επιτύχεις ακόμα μεγαλύτερη απώλεια λίπους στην περίπτωση που συνδυάσεις το green coffee με ένα πρόγραμμα δίαιτας ή άσκησης.

Είναι το green coffee για όλους;

Τόσο ο απλός καφές όσο και ο πράσινος περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Προφανώς λοιπόν, ο πράσινος καφές δεν ενδείκνυται σε άτομα που έχουν αλλεργία ή ευαισθησία στην καφεΐνη. Επίσης δεν συνίσταται να γίνεται η λήψη του από άτομα με σοβαρά ιατρικά προβλήματα, έγκυες και θηλάζουσες μητέρες χωρίς πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Χρειάζεται συνταγή γιατρού για να αγοράσω κάποιο σκεύασμα green coffee;
Όχι, δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού. Ο πράσινος καφές θεωρείται 100% ασφαλής και δεν έχει βρεθεί ότι προκύπτει κάποια παρενέργεια από την χρήση του.