21:45 ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΦΥΡΟΜ

Προϊστορία: 5-2-0
Α’ γύρος: ΦΥΡΟΜ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ 0-2

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Την καλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων πραγματοποιεί η Σλοβακία, που έχει κάνει το 5 στα 5 στις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου και οδηγεί την κούρσα για την πρώτη θέση. Αποκορύφωμα η νίκη επί της Ισπανίας τον Οκτώβριο, αλλά γενικά, σε όλα τα παιχνίδια της έδειξε πιο ώριμη από ποτέ, έχοντας ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Μεγάλη η ευκαιρία για διάκριση για τους Σλοβάκους, που μετά την αυτονόμησή τους, θέλουν να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα τελικά Euro. Συνολικά μετράει 8 σερί νίκες και 11 στα 12 τελευταία, επίσημα και μη. Με τέτοια απόδοση, έχει φτάσει στην υψηλότερη θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ (17η). Τελευταία της παιχνίδια ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όπου κέρδισε την ανεβασμένη Τσεχία με 1-0, τέσσερις μέρες μετά τη νίκη της επί του Λουξεμβούργο για τα προκριματικά. Αήττητη από τη ΦΥΡΟΜ σε 7 αναμετρήσεις (5-2-0). Στην αποστολή και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ. Φαβορί στις εταιρίες στοιχήματος η γηπεδούχος.

Τερματοφύλακες: Μούτσα (Άρσεναλ Τούλα), Κοζάτσικ (Βικτόρια Πλζεν), Νοβότα (Ραπίντ Βιέννης)
Αμυντικοί: Σκρτελ (Λίβερπουλ), Πέκαρικ (Χέρτα), Χουμπότσαν (Ντιναμό Μόσχας), Σαλάτα (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Σβέντο (Κολωνία), Μίχαλικ (Ντουναϊσκά Στρέντα), Τεσάκ (Άρσεναλ Τούλα)
Μέσοι: Χάμσικ (Νάπολι), Στοχ (Φενέρμπαχτσε), Βάις (Λεκούια), Κούτσκα (Τζένοα), Πετσόφσκι (Ζίλινα), Μακ (ΠΑΟΚ), Τζούρις (Βικτόρια Πλζεν), Χροτσόφσκι (Βικτόρια Πλζεν), Ντούντα (Λέγκια Βαρσοβίας), Γκρεγκούς (Γιάμπλονετς)
Επιθετικοί: Χολόσκο (Ρίζεσπορ), Γιακούμπκο (Αμκάρ Περμ), Νέμεθ (Νέα Υόρκη)

Τελευταία 5: 5-0-0

ΦΥΡΟΜ: Έδειχνε ικανή να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης –το οποίο θα ήταν μεγάλη έκπληξη-αλλά η ήττα από τη Λευκορωσία έφερε απογοήτευση και έσβησε όποιες ελπίδες. 5η πλέον, ένα βαθμό πίσω από την Λευκορωσία. Έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και μη. Πιο πρόσφατο φιλικό της ήταν με την Αυστραλία στα τέλη Μαρτίου, με την οποία έμεινε στο 0-0. Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του Ντουρόφσκι, τον οποίο αντικατέστησε ο Σέρβος Λιούμπινκο Ντρούλοβιτς, με μικρή εμπειρία από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σερβίας και μικρότερων εθνικών. Under οι 6 από τις 7 συνολικά αναμετρήσεις της κόντρα στη Σλοβακία. Νο goal 5 από αυτές. Κλήθηκε ο έμπειρος αμυντικός Σικόφ (δεύτερος αρχηγός), αλλά τραυματίστηκε και δεν υπολογίζεται για σήμερα). Το ίδιο ισχύει και για τον επιθετικό Κοστόφσκι (Λέουβεν), κάτι που αφήνει τον με δύο επιθετικούς, οι οποίοι σε 30 συνολικά συμμετοχές που μετρούν μαζί, έχουν πετύχει μόνο ένα τέρμα. Στην αποστολή και ο αμυντικός της Κέρκυρας, Βλάντιμιρ Ντιμιτρόφσκι.

Τελευταία 5: 1-1-3

Τερματοφύλακες: Πατσόφσκι (Βαρντάρ), Ντιμιτριέφσκι (Γρανάδα Β), Γκατσέφσκι (Μπρεγκάλνιτσα)
Αμυντικοί: Μοΐσοφ (Λιρς), Ριστόφσκι (Λατίνα), Τοντορόφσκι (Ζαγκλέμπιε Λούμπιν), Αλιόσκι (Σαφχάουζεν), Ριστέφσκι (Τίρανα), Βελκόφσκι (Ραμποτνίτσκι), Ντιμιτρόφσκι (Κέρκυρα), Ζούτα (Χάκεν)
Μέσοι: Ιμπραΐμι (Μάριμπορ), Τραϊκόφσκι (Παλέρμο), Χασάνι (Μπρόντμπι), Στιεπάνοβιτς (Βίσλα Κρακοβίας), Αμπντουραχίμι (Λόκερεν), Σπιρόφσκι (Βαρντάρ), Μουαρέμ (Εσκισεχίρσπορ), Αντέμι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Τραϊτσέφσκι (Ραμποτνίτσκι)
Επιθετικοί: Ιβανόφσκι (Βίντεοτον), Κοστόφσκι (Λέουβεν), Βελκόφσκι)

Πρόταση Πάμε Στοίχημα: Η ΦΥΡΟΜ θέλει να κάνει νέα αρχή, αλλά όπως και πριν, δύσκολα να λύσει το πρόβλημα που έχει στο γκολ. Η Σλοβακία είναι ανώτερη και μπορεί να αποφύγει να δεχτεί τέρμα. Νο goal στο 1.50 (Mybet).

Comments are closed.

Post Navigation