«Σούπα» ματς, όπως θα μπορούσαμε να πούμε και πιο λαϊκά, ο πρώτο ημιτελικός ανάμεσα σε Ατλέτικο και Τσέλσι στο Βιθέντε Καλντερόν.

Ο Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα με ξεκάθαρη τακτική να μην επιτρέψει ευκαιρίες στους αντιπάλους (τέσσερις μπακ, λίμπερο τον Νταβίντ Λουίζ και 3 αμυντικογενής μέσους –Ραμίρες, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ) και τελικά του βγήκε. Μόλις δύο οι καλές στιγμές για την Ατλέτικο στο πρώτο μέρος στις οποίες επενέβη σωτήρια ο Σβάρτσερ, στο 47’ η πρώτη καλή ευκαιρία για τους μπλε με σουτ του Λάμπαρντ. Στο 76’ ο 42χρονος Αυστραλός έκανε ακόμα μία μεγάλη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Γκάμπι, διατηρώντας το 0-0 που δεν άλλαξε ως το τέλος.

Η Τσέλσι μπορεί να μην έχασε, αλλά είχε σημαντικές απώλειες, αφού στο 18’ ο Τσεχ έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε σε προσπάθεια του στο 16’ να μη δεχτεί γκολ από απευθείας κόρνερ, ενώ στην επανάληψη αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Τέρι. Πολύ σημαντικοί παίχτες στην ανασταλτική λειτουργία της Τσέλσι, που θα χάσουν τόσο το πολύ σημαντικό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, η τελευταία ευκαιρία της να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά και τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο την άλλη εβδομάδα.

Comments are closed.

Post Navigation