Με τα κατορθώματα του Ουρουγουανό φέτος, ποιά ομάδα δε θα ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της;

Πρώτη και καλύτερη η Ρεάλ, που πάντα βρίσκει δεκάδες εκατομμύρια να ξοδέψει, όπως έχει κάνει κατά καιρούς για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά δείχνει διατεθειμένη να ξοδέψει άλλα 100 εκατ. (όσα έδωσε πέρυσι για τον Μπέιλ) για να φέρει τον Σουάρεζ στο Μπερναμπέου, 30 εκατ. παραπάνω από τη ρήτρα που ισχύει στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε τον Δεκέμβριο. Ρήτρα που θα ισχύσει μόνο αν η Λίβερπουλ δεν καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα μάλλον αδύνατο, με τους κόκκινους όχι μόνο να δείχνουν ότι έχουν καπαρώσει θέση στην τριάδα, αλλά και ικανοί να χτυπήσουν ακόμα και το πρωτάθλημα.

Στους μνηστήρες δε λείπουν φυσικά και η Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Παρί, αλλά όλα θα κριθούν από ποιά θέση θα τερματίσει τελικά η Λίβερπουλ. Η Μπαρτσελόνα δείχνει ίσως πιο κοντά στην πιθανή απόκτησή του, αφού η Μπάγερν έχει ήδη κλείσει τον Λεβαντόφσκι, ενώ η Παρί, όπου ο Μπλαν θέλει μόνο ένα παίχτη στην κορυφή (Ιμπραΐμοβιτς), δε θέλει να επέλθει αναστάτωση όπως με τον Καβάνι, ο οποίο γκρίνιαξε πρόσφατα για τον ρόλο του στην ομάδα και τον οποίο ήδη σκέφτεται να πουλήσει στην Τσέλσι, με αντάλλαγμα τον Αζάρ. Για τη Μπαρτσελόνα όμως θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί ότι δε θα ισχύσει η τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους που τις επέβαλλε η FIFA, για «ύποπτες» κινήσεις στην αγορά των δικαιωμάτων δέκα ποδοσφαιριστών κάτω των 18.

Ο Σουάρεζ έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, προηγούμενος στον πίνακα των σκόρερ με 29 γκολ, 9 παραπάνω από την συμπαίκτη του Στάριτζ, με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν το είχαν προβλέψει οι εταιρίες στοιχημάτων, δύο βαθμούς μπροστά από Τσέλσι και τέσσερις από Σίτι, αν και η δεύτερη έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Το νέο συμβόλαιο του Ουρουγουανού έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2018, με εβδομαδιαίες απολαβές τις 160.000 λίρες, οι οποίες θα γίνουν 200 χιλ., αν παραμείνει και του χρόνου στο μεγάλο λιμάνι.

Comments are closed.

Post Navigation