Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες που δραστηριοπουνται στον χώρο του αδυνατίσματος και της ομορφιάς έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την αγορά με χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα που υπόσχονται γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και τα διάφορα σκευάσματα και συμπληρώματα με βάση το green coffee bean extract, δηλαδή εκχύλισμα πράσινου καφέ. Όμως, σε αντίθεση με τα περισσότερα συμπληρώματα αδυνατίσματος, τα συμπληρώματα green coffee έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή μιας και είναι από τα λίγα προϊόντα του είδους που τα προτείνουν διατροφολόγοι, ιατροί και ειδικοί στο αδυνάτισμα.

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο μιας και πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το green coffee  μπορεί πράγματι να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, χωρίς να έχει παρενέργειες ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση.

Γιατί green coffee; Τι διαφορά έχει από τον κανονικό καφέ;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο πράσινος καφές προέρχεται από τον ίδιο φυτό που προέρχεται και ο μαύρος καφές που σχεδόν όλοι πίνουμε. Οι πράσινοι κόκκοι είναι ουσιαστικά ωμοί κόκκοι καφέ που δεν έχουν υποστεί την διαδικασία του καβουρδισμού. Ο καβουρδισμός είναι αυτός που χαρίζει την γεύση και το άρωμα που ξέρουμε από τον μαύρο καφέ.

Στην ωμή μορφή του, ο καφές είναι πλούσιος σε διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως καταστρέφονται από την διαδικασία του καβουρδισμού. Ένα από αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι και το χλωρογενικό οξύ. Μετά τον καβουρδισμό, οι κόκκοι καφέ χάνουν περίπου το 80-90% της περιεκτικότητας τους σε χλωρογενικό οξύ.

Πολυάριθμες μελέτες από το 2008 και μετά έχουν δείξει πως το χλωρογενικό οξύ που υπάρχει στο green coffee έχει αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Πρέπει δηλαδή να πίνω καφέ από πράσινους κόκκους καφέ?

Όχι απαραίτητα. Ναι, μπορείς να χάσεις κιλά πίνοντας green coffee. Δυστυχώς όμως, ο καφές από τους πράσινους κόκκους έχει εξαιρετικά πικρή γεύση. Για αυτό οι προμηθευτές είναι και ελάχιστοι, μιας και η κατανάλωση του -σε παγκόσμιο επίπεδο- είναι εξαιρετικά μικρή.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις ένα συμπλήρωμα πράσινου καφέ (όπως αυτό) και να έχεις τα ίδια οφέλη.

Ποια είναι η αναμενόμενη απώλεια βάρους από τα σκευάσματα green coffee;

Σύμφωνα με τις έρευνες, η καθημερινή λήψη 1600 mg εκχυλίσματος πράσινου καφέ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους 2-4 κιλών το μήνα. Αυτή είναι η μέση απώλεια βάρους, όταν ο χρήστης δεν κάνει δίαιτα ή άσκηση. Προφανώς μπορείς να επιτύχεις ακόμα μεγαλύτερη απώλεια λίπους στην περίπτωση που συνδυάσεις το green coffee με ένα πρόγραμμα δίαιτας ή άσκησης.

Είναι το green coffee για όλους;

Τόσο ο απλός καφές όσο και ο πράσινος περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Προφανώς λοιπόν, ο πράσινος καφές δεν ενδείκνυται σε άτομα που έχουν αλλεργία ή ευαισθησία στην καφεΐνη. Επίσης δεν συνίσταται να γίνεται η λήψη του από άτομα με σοβαρά ιατρικά προβλήματα, έγκυες και θηλάζουσες μητέρες χωρίς πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Χρειάζεται συνταγή γιατρού για να αγοράσω κάποιο σκεύασμα green coffee;
Όχι, δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού. Ο πράσινος καφές θεωρείται 100% ασφαλής και δεν έχει βρεθεί ότι προκύπτει κάποια παρενέργεια από την χρήση του.

Comments are closed.

Post Navigation