schalkeΑν έχετε ασχοληθεί με το online στοίχημα και είστε εγγεγραμμένοι σε κάποιες εταιρίες στοιχημάτων του διαδικτύου, πολλές φορές μπορεί να σας έχει παρακολουθήσει το παιδί σας να τοποθετείτε ένα στοίχημα και να ζείτε την αγωνία της εξέλιξης. Κάποιες στιγμές θέλει και αυτό να συμμετέχει προτείνοντας σας μερικά παιχνίδια για να παίξετε. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από την έκθεση των παιδιών στο στοίχημα, θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε μερικές λύσεις, οι οποίες είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και βεβαίως του κλάδου.

Σήμερα, οι εταιρίες στοιχημάτων είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον αθλητισμό. Θα ήταν παράλογο να μην ήταν αφού οι δραστηριότητές τους εξαρτώνται από την εξέλιξη των αθλητικών γεγονότων. Το online στοίχημα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στις νέες ηλικίες και ακόμη και σε αυτές που είναι κάτω των 18 ετών. Η λύση θα έπρεπε να είναι η απαγόρευση των παιδιών στο διαδίκτυο; Να μην έχουν smartphones ή tablets ή να τους καλλιεργηθεί η πρέπουσα παιδεία για τον τρόπο που πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν το στοίχημα;

Σίγουρα όλοι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν αναλυτική κρίση και να μπορούν να φιλτράρουν εύκολα και σωστά τις διάφορες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν οι προπονητές ενός αθλήματος να αφιερώνουν μια ώρα την εβδομάδα τουλάχιστον για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο στοίχημα και πως να αντιμετωπίζουν τις διαφημίσεις που κάνουν οι εταιρίες στοιχημάτων, οι οποίες απευθύνονται σε αυτά. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβρη στην Αυστραλία, όπου υπήρξαν θυελλώδεις αντιδράσεις για την καμπάνια της εταιρίας.

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε και ένα γενικότερο μάθημα πάνω στις προκλήσεις του διαδικτύου, το οποίο θα διδάσκονταν στις σχολικές αίθουσες, αλλά έχοντας υπόψη το χάος που επικρατεί στην ελληνική παιδεία η εύρεση εξωσχολικών λύσεων είναι μονόδρομος. Δουλεύοντας με τα υπάρχοντα δεδομένα ο αθλητισμός είναι ο κύριος μοχλός αθλοπαιδείας και οι παράγοντες μαζί με τους γονείς θα πρέπει από κοινού ν’ αναπτύξουν μέσα και τρόπους ενημέρωσης των μικρών αθλητών, ώστε να έχουν την παιδεία που απαιτεί η συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που έχουν οι εταιρίες στοιχημάτων.

Ο ρόλος που κατέχουν οι εταιρίες στοιχημάτων είναι πολύ σημαντικός σε αυτό το σημείο. Μπορούν και οι ίδιες να βοηθήσουν σωματεία και γονείς για την αντιμετώπιση του εθισμού στην παιδική ηλικία. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να επιτευχθεί με χορηγούμενο υλικό και ανθρώπους που θα προσφέρουν με τις γνώσεις τους και είναι επιστήμονες εργαζόμενοι που έχουν προσλάβει οι εταιρίες στοιχημάτων. Προοδευτικά, θα μπορούσαμε να δούμε στη συνέχεια κάποια betting schools. Μέσα από αυτά οι εταιρίες στοιχημάτων θα έδειχναν το κοινωνικό τους πρόσωπο, θα εκπαίδευαν επαγγελματικά, γονείς και παιδιά, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη άποψη και παιδεία πάνω στο online στοίχημα.

Στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν λύσεις και η δική μας κοινωνία έχει μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος και μπορεί να επιδείξει ωριμότητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλεχθεί ο καθολικός περιορισμός γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι έχει αρνητικά αποτελέσματα. Οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν μια μεγάλη ευκαιρία ν’ αναπτύξουν το εταιρικό, κοινωνικό τους προφίλ με ότι πλεονεκτήματα συνεπάγεται αυτή η κίνηση και παράλληλα να βοηθηθούν ουσιαστικά οι νέοι και οι γονείς τους που ασχολούνται με το στοίχημα.

Comments are closed.

Post Navigation